Reden boze fans en opwachten NEC-bus onthuld: 'Die onrust is er al sinds april'

Reden boze fans en opwachten NEC-bus onthuld: 'Die onrust is er al sinds april'

22-08-2023 16:37 Laatste update: 17:57
84

De slechte seizoensstart is niet de enige reden van de onrust bij NEC op dit moment. Afgelopen vrijdag besloot een groep supporters de spelersbus op te wachten om verhaal te halen, maar die onvrede leeft al sinds het duel met Vitesse op 16 april. Althans, dat stelt clubwatcher Jeroen Bijma.

"Veel mensen buiten Nijmegen hoor je zeggen: waar slaat dit op na twee wedstrijden", vertelt Bijma over het opwachten van de bus in de Kappen en Draaien-podcast van het Algemeen Dagblad. "Er is al langer onvrede in Nijmegen en dat is eigenlijk begonnen bij die keiharde nederlaag tegen Vitesse. Dat verlies was zo'n klap. Ze hebben ook uit de laatste elf wedstrijden maar acht punten gepakt." De fans van NEC zien de Gelderse derby met Vitesse als één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.

Ondanks de onvrede lijkt een snel vertrek van trainer Rogier Meijer niet aan de orde, denkt Bijma. "Ik denk niet dat als NEC verliest van RKC, dat Meijer dan wordt ontslagen." Volgens de NEC-watcher ligt dat aan Fred Rutten, die eigenaar Marcel Boekhoorn advies geeft. "Boekhoorn wordt wel rustig gehouden door Fred Rutten. Hij heeft hem hoog zitten. Hij noemt Rutten ook zijn belangrijkste adviseur. Rutten gelooft nog wel in een ommekeer."