'Ik denk dat Van Hooijdonk het goed zou doen bij Feyenoord als hij de tijd krijgt'

'Ik denk dat Van Hooijdonk het goed zou doen bij Feyenoord als hij de tijd krijgt'

22-08-2023 17:27 Laatste update: 18:01
63

Joost van Aken denkt dat Sydney van Hooijdonk een goede speler voor VfL Wolfsburg zou zijn. Dat vertelt de voormalig speler van sc Heerenveen bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De Duitse club meldde zich maandag officieel bij Bologna voor de 23-jarige spits.

"Ik denk dat hij een goede spits zou zijn voor de Bundesliga", aldus Van Aken. "Ik heb tegen hem getraind en af en toe met hem gespeeld. Sydney is een goede spits in de zestien meter. Hij is heel gevaarlijk daar. Als hij bij een ploeg komt die veel in de zestien komt, denk ik dat hij het goed kan doen. Ik hoop dat hij bij een team komt die niet alleen maar in de eigen zestien speelt. Hij is niet traag, maar het is wel zo dat hij het moet hebben van de kansen die hij krijgt."

Wedden

Meer odds

Van Aken ziet nog wel een verbeterpunt bij Van Hooijdonk. "Ik denk dat het meevoetballen nog beter kan bij hem", zei hij. "Zijn basistechniek is daarentegen gewoon goed. Zijn passing is goed en hij is kopsterk. Hij heeft van alles wel wat, maar zijn kracht ligt vooral in de zestien. Ik denk daarom dat hij het niveau in de Bundesliga wel aan kan. De potentie die hij heeft… Het lijkt erop dat hij overal waar hij komt steeds beter wordt. Ik verwacht dat hij zich aan het niveau in de Bundesliga op zal gaan trekken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast

Feyenoord
Aan Van Aken werd gevraagd of Feyenoord heeft liggen slapen om Van Hooijdonk naar Rotterdam te halen. "Hij zal daar niet binnenkomen als eerste spits, denk ik. Dan is het de vraag voor hem of hij dat wel wil. Wil hij op deze manier bij een topclub binnenkomen of wil hij op deze leeftijd naar een club toe waar de kans groot is waar hij elke week kan spelen. Dat is ook belangrijk. Of Feyenoord heeft liggen slapen weet ik niet, maar ik denk dat Sydney het daar op termijn goed zal doen als hij de tijd krijgt."