Update: Piroe officieel spits van Leeds, PSV pikt behoorlijk graantje mee

Update: Piroe officieel spits van Leeds, PSV pikt behoorlijk graantje mee

24-08-2023 14:13 Laatste update: 25-08-2023 09:06
61

Joël Piroe is onderweg om medisch gekeurd te worden bij Leeds United. Dat weet Fabrizio Romano te melden. De Nederlandse spits, die kan terugblikken op een sterk seizoen in het Championship, staat zodoende op het punt om te vertrekken bij Swansea City

Volgens Romano staat de medische keuring bij Leeds al ingepland. Deze zal op zeer korte termijn plaatsvinden. Tussen Swansea en zijn aanstaande werkgever Leeds is al een akkoord bereikt. De Italiaanse transferexpert verwacht dat de deal eind deze week officieel beklonken wordt. 

Daarmee heeft Piroe zijn gewilde transfer te pakken. Aanvankelijk leken The Swans de 24-jarige Nederlander niet van de hand te willen doen, maar nu besluit het toch in zee te gaan met het laatste bod van Leeds, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. 

Piroe schoot de laatste twee jaar met scherp voor Swansea. Het voorbije seizoen scoorde hij negentien keer. De 24-jarige spits kwam twee jaar geleden voor één miljoen over van PSV. In het seizoen 2019/20 speelde hij ook nog voor Sparta Rotterdam.

Update: Piroe is definitief speler van Leeds, dat naar verluidt 13 miljoen euro betaalt aan Swansea City. De spits tekent een contract tot medio 2027. Ook in Eindhoven zal men het nieuws met een glimlach hebben vernomen. De transfer levert de Eindhovenaren namelijk een aardig zakcentje op. Door de doorverkooppercentage ontvangt PSV naar verluidt ruimt één miljoen euro.