Transfer Amrabat aanstaande: middenvelder traint niet mee met selectie Fiorentina

Transfer Amrabat aanstaande: middenvelder traint niet mee met selectie Fiorentina

24-08-2023 19:58 Laatste update: 20:37
15

De kans is groot dat Sofyan Amrabat deze zomer vertrekt bij Fiorentina. De middenvelder trainde niet mee met de selectie. Volgens verschillende Italiaanse media wil de club meewerken aan een vertrek.

"Als er spelers ontevreden zijn bij Fiorentina, staan we uiteraard open voor een eventueel vertrek", zei directeur Joe Barone in gesprek met Sky Sports. De verwachting is dat de Serie A-c;ub aan het einde van deze transferperiode late biedingen gaat krijgen op Amrabat, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Manchester United en Liverpool. 

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport meldt dat Amrabat niet aanwezig is tijdens de Conference League-wedstrijd tegen Rapid Wien. Ondanks dat hij niet geblesseerd is en op de UEFA-lijst van Fiorentina staat, werd hij niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Dat bevestigt trainer Vincenzo Italiano op de persconferentie van donderdag. "Amrabat zal apart trainen. Hij bleef in Italië achter en zal de komende twee dagen zijn eigen programma volgen."

De afgelopen maanden hebben onder anderen FC Barcelona, Atlético Madrid, Liverpool, Juventus, PSG en West Ham United interesse getoond in Amrabat. Fiorentina verwacht een bod van minstens 25 miljoen euro om de Marokkaanse international te laten gaan. Zijn contract loopt tot medio 2024.