Van Basten kraakt Kudus-transfer: 'Mensen verkopen omdat je dan geld hebt...'

Van Basten kraakt Kudus-transfer: 'Mensen verkopen omdat je dan geld hebt...'

25-08-2023 10:41 Laatste update: 10:42
157

Marco van Basten begrijpt niets van de aanstaande transfer van Mohammed Kudus naar West Ham United. San Marco laakt het transferbeleid van Ajax, terwijl hij ook stelt dat de Ghanees beter in Amsterdam kan blijven.

Kudus staat op het punt om zijn transfer naar West Ham af te ronden. "Waarom gaat hij naar West Ham, waarom?", vraagt Van Basten zich af bij Ziggo Sport. "Hij heeft nog een tweejarig contract. Ajax is toch bezig om een goed team te maken, niet om alleen geld te verdienen. Wat is de functie van een voetbalclub? Om het publiek te vermaken en spelers de mogelijkheid te geven om uit te blinken, of om geld te verdienen?"

Wedden

Meer odds

"Je gaat nu mensen verkopen omdat je dan geld hebt", is Van Basten stellig. Ruud Gullit geeft aan dat de spelmaker zelf diens zinnen heeft gezet op een vervolgstap. Van Basten snapt niet dat Kudus wil vertrekken uit Amsterdam. "Hij moet alles nog laten zien bij Ajax. Hij heeft het een jaartje goed gedaan." Van Basten noemt Kudus de 'jus' van Ajax. "Voor hem komen mensen naar het stadion."

Kudus heeft tegen Ludogorets (1-4) zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De middenvelder annex aanvaller nam met een hattrick in stijl afscheid.