'Here we go': Ajax en West Ham helemaal akkoord over transfersom Kudus

'Here we go': Ajax en West Ham helemaal akkoord over transfersom Kudus

25-08-2023 15:44 Laatste update: 15:53
193

Mohammed Kudus gaat Ajax definitief verlaten voor West Ham United. Fabrizio Romano meldt 'here we go', nu de twee clubs overeenstemming hebben bereikt.

Ajax en West Ham zijn mondeling akkoord over een bedrag van 45 miljoen euro, inclusief bonussen en tien procent op een toekomstige transfer. Kudus tekent voor vijf seizoenen bij de winnaar van de Conference League en meldt zich zaterdag voor een medische keuring.

Wedden

Meer odds

West Ham en Kudus waren er al uit. De international van Ghana zet in Londen zijn handtekening onder een vijfjarig contract, vermoedelijk met een optie voor een zesde seizoen.Tim Steidten, technisch directeur van The Hammers, vloog vrijdag naar Bulgarije om de transfer af te ronden.

Kudus speelde donderdagavond tegen Ludogorets (1-4) zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Het werd een afscheid in stijl: de Ajacied produceerde een hattrick. Na afloop bevestigden Kudus en Maurice Steijn het aanstaande vertrek. "We gaan hem zeker missen", zei de Ajax-trainer.

Kudus wordt bij West Ham United ploeggenoot van Edson Álvarez, die eerder deze zomer dezelfde weg bewandelde. Last minute-pogingen vanuit Saudi-Arabië om de deal nog te kapen, zijn vruchteloos gebleken.