Uitgelekt Feyenoord-lijstje bereikt ook Zwolle: 'Hebben het er onderling wel over'

Uitgelekt Feyenoord-lijstje bereikt ook Zwolle: 'Hebben het er onderling wel over'

25-08-2023 17:47 Laatste update: 18:47
65

Bij PEC Zwolle hebben ze ook meegekregen dat Thomas van den Belt alweer mag vertrekken bij Feyenoord. Volgens Johnny Jansen is er echter nog niet concreet nagedacht over een terugkeer van de middenvelder, al lijkt dat snel te kunnen veranderen.

Donderdag bracht 1908 een lijst naar buiten met acht spelers die op de nominatie staan om te vertrekken bij Feyenoord. Van den Belt, die deze zomer werd overgenomen van PEC, was één van die namen. Een verhuur lijkt bespreekbaar na een mindere voorbereiding. "Wij hoorden gisteren dat Thomas verhuurd mag worden, dat las ik in het nieuws", zegt Jansen voor de camera van RTV Oost. "Daar is verder alleen nog niet over gesproken."

"Onderling hebben we het er wel over, in de staf: hey, hij mag weg. Een beetje zo. Voor de rest is daar nog niets over gezegd", gaat de coach verder. Hij lijkt niet uit te sluiten dat PEC wel een poging gaat wagen voor een snelle terugkeer van Van den Belt. "Laat ik het zo zeggen: ik ga dadelijk met Marcel (Boudesteyn, technisch directeur van PEC, red.) kletsen. Dan gaat het altijd over wat er nog mogelijk is en wat we nog moeten doen. Dan gaan we het een en ander met elkaar bespreken. Het is niet zo dat Thomas nu meteen één staat en dat we zeggen: die moeten we halen. Zo ver zijn we nog helemaal niet."

Vrijdag maakte Feyenoord-trainer Arne Slot echter wel korte metten met de lijst van potentiële Feyenoord-vertrekkers die is uitgelekt. "Ik kan me voorstellen dat degene die dit in de media heeft gebracht, anti-Feyenoord is. Want het is pertinent niet waar dat onze spelers door ons zijn aangeboden. Dat is een honderd procent onwaarheid", zei de oefenmeester.