'Ajax moet heel blij zijn met die 45 miljoen, Kudus heeft te weinig laten zien'

'Ajax moet heel blij zijn met die 45 miljoen, Kudus heeft te weinig laten zien'

25-08-2023 22:10
93

Mohammed Kudus is voor een riant bedrag onderweg naar West Ham United en volgens Wim Kieft is dat een goede zaak. De oud-voetballer en analist vindt niet dat de Ghanees met zijn kwaliteiten genoeg heeft gebracht voor de Amsterdammers. 

Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf over de aanstaande deal tussen West Ham en Ajax. Wat de oud-aanvaller betreft was het altijd net niet bij Kudus. 'Als Ajax daarvoor een bedrag incasseert tussen de 45 en 50 miljoen euro, is iedereen blij. Financieel een lucratieve deal, maar sportief heeft hij met zijn kwaliteiten te weinig laten zien. Drie goals tegen Ludogorets, de nummer acht van Bulgarije, zegt niet zoveel.'

Kudus wist in het verleden nog te schitteren tegen onder meer Liverpool FC, maar volgens Kieft heeft de speler onvoldoende gebracht wanneer het er toe deed. 'In grote wedstrijden is hij niet iemand geweest die het verschil maakte met doelpunten of het elftal op sleeptouw nam.' De Ghanees speelde tegen Ludogorets mogelijk zijn laatste wedstrijd. Ajax en West Ham zouden deze week een akkoord hebben bereikt over de 23-jarige middenvelder.