'AZ geeft Manhoef-transfer op en lijkt Karlsson-vervanger op te pikken uit Zweden'

'AZ geeft Manhoef-transfer op en lijkt Karlsson-vervanger op te pikken uit Zweden'

26-08-2023 23:12 Laatste update: 27-08-2023 00:11
247

AZ lijkt de opvolger van Jesper Karlsson op te pikken uit Zweden, schrijft De Telegraaf na berichtgeving uit Zweden. Volgens de ochtendkrant is er een principe-akkoord over een transfer van BK Häcken-buitenspeler Ibrahim Sadiq, nadat AZ geen akkoord met Vitesse kon bereiken over Million Manhoef.

Doordat Karlsson deze week naar Bologna vertrok, wil technisch directeur Max Huiberts graag een extra buitenspeler toevoegen aan de AZ-selectie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Manhoef naar Alkmaar kwam, maar die transfer is afgeketst. AZ wilde maximaal vier miljoen euro betalen voor de jeugdinternational en Vitesse ging daar niet mee akkoord. Daardoor is de nummer vier van het vorige Eredivisie-seizoen nu uitgekomen bij Sadiq.

De Telegraaf weet dat Häcken wél akkoord is gegaan met een bod van vier miljoen uit Alkmaar. Er wordt wel nog gediscussieerd over wat aanvullende voorwaarden, terwijl Häcken in de komende week ook nog gebruik wil maken van Sadiq. De Zweedse club speelt zondag de stadsderby tegen IFK Göteborg en donderdag in de play-offs van de Europa League tegen Aberdeen.

Een transfer is dus nog geen uitgemaakte zaak, maar wel zeer waarschijnlijk. Sadiq staat te boek als een snelle rechtsbuiten, die ook op links en in de spits kan spelen. De Ghanees is bezig aan een sterk seizoen met Häcken: hij was al goed voor elf goals en twee assists in veertien duels over alle competities.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: