Eiting geeft niet op: middenvelder spant met nieuwe info weer spoedrechtszaak aan

Eiting geeft niet op: middenvelder spant met nieuwe info weer spoedrechtszaak aan

28 augustus - 18:45
333

Carel Eiting gaat via een rechtszaak opnieuw proberen om een transfer naar FC Twente te forceren, bevestigt zijn advocaat Frans de Weger. De middenvelder verloor de eerste zaak van zijn huidige club FC Volendam, maar hij denkt kans te hebben bij nog één uiterste poging.

In de eerste arbitragezaak werd van FC Twente, FC Volendam en Eiting geëist dat ze zich 'actief en constructief' op zouden stellen om toch tot een oplossing te komen. Volgens De Weger hebben Eiting en Twente zich daaraan gehouden. De Tukkers en de middenvelder hebben financieel een beter bod weggelegd bij Volendam, maar de clubleiding uit Vissersdorp veegde ook dat bod zonder twijfel van tafel. Met deze nieuwe informatie wil Eiting met spoed weer naar de rechtbank.

Eiting ziet geen enkele manier meer, waarop hij er met Volendam uit zou kunnen komen zonder juridische uitspraak. Beide partijen staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. Eiting is nog steeds van mening dat er een clausule in zijn contract staat, waardoor hij voor 500.000 euro mag vertrekken. Volgens Volendam bestaat die clausule niet. Zij willen tussen de twee en 2,5 miljoen euro zien voor Eiting. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: