Twijfelgeval bij Ajax voor duel met Ludogorets: 'Kunnen hem heel goed gebruiken'

Twijfelgeval bij Ajax voor duel met Ludogorets: 'Kunnen hem heel goed gebruiken'

30-08-2023 14:44 Laatste update: 14:46
39

Steven Berghuis is een twijfelgeval voor donderdagavond, als Ajax zich in Amsterdam ten koste van Ludogorets gaat proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De middenvelder annex aanvaller is ziek, vertelt trainer Maurice Steijn op de persconferentie in aanloop naar het Europese duel. 

Berghuis stond vorige week donderdag nog in de basis, toen Ajax in Bulgarije een grote stap zette richting plaatsing voor de groepsfase. De return van donderdagavond moet hij wellicht aan zich voorbij laten gaan. Berghuis ontbrak woensdag namelijk op de training. "Hij is ziek", alus Steijn tegenover de aanwezige pers.

"Ik hoop dat hij er morgen wel is. Dat zou kunnen", vervolgt Steijn. "Hij was wat grieperig. Hij had vanmorgen verhoging, dus in dat opzicht hebben we dalijk contact met hem. Dan hoop ik dat hij morgen aansluit. Dat is zeker voor hem belangrijk, want hij heeft natuurlijk drie wedstrijden schorsing, dus juist deze wedstrijden zijn belangrijk voor hem. We kunnen hem ook heel goed gebruiken."

Ajax en Ludogorets trappen donderdagavond om 20.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers verdedigen een 4-1 voorsprong tegen de bezoekers uit Bulgarije.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!