'Manchester United zet alles op alles en wil Amrabat voor 1 september inlijven'

'Manchester United zet alles op alles en wil Amrabat voor 1 september inlijven'

30-08-2023 14:16 Laatste update: 16:07
45

Manchester United hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met Sofyan Amrabat. Dat meldt The Athletic. De Fiorentina-middenvelder, die al geruime tijd in verband wordt gebracht met een overstap naar de ploeg van manager Erik ten Hag, wil zelf dolgraag de stap maken. 

Amrabat wordt al de hele zomer in verband gebracht met United, dat momenteel vol inzet op een huurtransfer. De 27-jarige oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Utrecht wil zelf maar al te graag verkassen naar de Engelse grootmacht, maar een definitieve transfer lijkt zeer onwaarschijnlijk vanwege de financiële mogelijkheden van United. 

Amrabat heeft bij Fiorentina nog een contract tot medio 2024. United heeft meerdere kandidaten op het oog voor de rol van controlerende middenvelder, onder wie ook Ryan Gravenberch. De Nederlander werkte in het verleden al met Ten Hag samen bij Ajax, en hoopt ook voor het sluiten van de window nog (mogelijk tijdelijk) te vertrekken bij Bayern München. Ook Liverpool is gecharmeerd van hem. 

Amrabat is echter de topkandidaat voor United, dat met het wegvallen van de geblesseerde Mason Mount wel een impuls kan gebruiken op het middenveld. Naast Amrabat werken The Red Devils momenteel ook nog aan de uitgaande transfer van Dean Henderson. Hij vertrekt naar Crystal Palace. Fenerbahçe-doelman Altay Bayindir lijkt zijn vervanger te worden, terwijl ook linkervleugelverdediger Marc Cucurella nog moet worden aangetrokken van Chelsea. 

Eerder deze zomer wist VoetbalPrimeur al te mleden dat Amrabat in gesprek was met United over een transfer. Destijds bevonden de onderhandelingen zich nog in de oriënterende fase, inmiddels is het concreter dan ooit te voren. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!