Spelersrapport: drie PSV-uitblinkers op historische avond, laagste cijfer een 6

Spelersrapport: drie PSV-uitblinkers op historische avond, laagste cijfer een 6

30-08-2023 22:55
178
Author profile picture

Lars Teunissen

Het is PSV gelukt: de Eindhovenaren hebben zich ten koste van Rangers FC geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na een 2-2 gelijkspel op Ibrox werden de Schotten in Eindhoven met liefst 5-1 verslagen. VoetbalPrimeur maakt verslag op van een historische avond voor PSV, dat zich voor het eerst sinds 2018 meldt in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Walter Benítez - 6,5: In tegenstelling tot een week eerder had Benítez amper wat te doen. De Argentijnse goalie zette zijn defensie neer en maakte een solide indruk op momenten dat hij wél in actie moest komen.

Jordan Teze - 8: De contouren zijn zichtbaar: Dest is de meest vooruitgeschoven back, Teze is met name verdedigend belangrijk. In defensief opzicht voerde de rechtervleugelverdediger zijn taken voortreffelijk uit, terwijl hij een geweldige voorassist bij de 2-0 in huis had. Teze is geregeld mikpunt van kritiek, maar was woensdagavond een van de beteren op het veld.

Jerdy Schouten - 7,5: Niet André Ramalho, maar Schouten stond verrassend rechts in het centrum. Aan de bal is de van Bologna overgekomen middenvelder een lust om naar te kijken: hij durft in te schuiven en beschikt over een geweldige pass naar voren. Bij de tegengoal reageerde Schouten niet adequaat genoeg, al is het de vraag of je dat een middenvelder in een dergelijke situatie kwalijk kan nemen.

Olivier Boscagli - 6,5: Net als Schouten heeft Boscagli een goede pass in huis. Voor het type spel dat trainer Peter Bosz wil spelen is het heerlijk om twee centrumverdedigers met een strakke pass in de benen op te kunnen stellen. Verdedigend stond Boscagli zijn mannetje: Cyriel Dessers werd amper gevaarlijk.

Sergiño Dest - 6: Dest krijgt met Lang de vrijheid om zijn creativiteit op de linkerflank te gebruiken. Voor rust stichtte hij op deze manier twee keer gevaar. Er zit potentie in, al moet Dest verdedigend nog stappen zetten. Bij de tegentreffer zag hij er niet heel lekker uit, terwijl José Cifuentes hem ook een aantal keer verraste.

Ibrahim Sangaré - 6,5: Sober, en dat is precies wat PSV nodig heeft van Sangaré. De Ivoriaan is er niet om met fraaie passes te strooien, maar knapt wel het vuile werk op. In misschien wel zijn laatste wedstrijd voor PSV zocht Sangaré - voor zijn doen - opvallend vaak de diepte. Wilde hij het PSV-publiek in de slotfase trakteren op een toegift?

Joey Veerman - 8: Rangers had PSV goed bestudeerd: als Veerman niet aan de bal komt, wordt de angel uit de aanvallen van de Eindhovenaren gehaald. Het Schotse plan slaagde aanvankelijk, maar Veerman vond naarmate de wedstrijd vorderde manieren om vrij te komen. Het resulteerde in twee assists en een goal. Beide voorzetten waren absoluut maatwerk.

Ismael Saibari - 9: De man van de wedstrijd en misschien wel de avond van zijn leven. Met zijn loopvermogen was hij de aanjager voor het PSV-succes. Het zijn de weken van Saibari, die drie keer heeft gescoord in zijn laatste drie wedstrijden. Bosz kan voorlopig niet meer om hem heen.

Johan Bakayoko - 7: Net als Sangaré speelde Bakayoko tegen Rangers misschien wel zijn laatste wedstrijd voor PSV. De Belg, die interesse uit de Premier League geniet, toonde maar weer eens aan over een uitstekende voorzet te beschikken. Het zou enigszins zonde zijn als de tandem Bakayoko - De Jong van elkaar wordt gescheiden.

Luuk de Jong - 7,5: Op De Jong kan PSV altijd bouwen. Net als vorige week liet de spits zich gelden toen zijn ploeg hem het meest nodig had. Om PSV over het dode punt heen te helpen, knikte De Jong de 3-1 tegen de touwen.

Noa Lang - 6,5: Net als week eerder had Lang het lastig tegenover Rangers-back James Tavernier. Dest en hij weten elkaar makkelijk te vinden - vaste patronen als de underlap zijn zichtbaar - maar de buitenspeler wist zich niet te onderscheiden.

Invallers
André Ramalho - x: viel na 69 minuten in voor Lang en speelde te kort voor een beoordeling.
Guus Til - x: viel na 83 minuten in voor Boscagli en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: viel na 87 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Malik Tillman - x: viel na 87 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.

Peter Bosz - 7,5: Bosz heeft zijn eerste belangrijke missie bij PSV volbracht. De oefenmeester toonde lef door in zijn meest cruciale wedstrijd bij PSV tot dusver een middenvelder op te stellen als centrale verdediger. Bosz is afgelopen week duidelijk bezig geweest op het trainingsveld. PSV kwam minder voorspelbaar voor de dag, de ploeg had meer diepgang en meerdere spelers in de zestien van Rangers. Exact de facetten die vorige week ontbraken om de Schotten toen al pijn te doen.