'Ajax kan back die genoemd werd bij Barça halen dankzij Klaassen en Gravenberch'

'Ajax kan back die genoemd werd bij Barça halen dankzij Klaassen en Gravenberch'

01-09-2023 15:33 Laatste update: 15:47
175

Door de transfer van Ryan Gravenberch en de exits van Davy Klaassen, Francisco Conceição en Christian Rasmussen kan Ajax een transfer van Borna Sosa bekostigen. De Kroaat aasde op zijn beurt al lang op een transfer bij VfB Stuttgart

Op Deadline Day kwam het verrassende nieuws naar buiten dat Ajax nog acht miljoen euro neer gaat tellen voor Sosa. De Amsterdammers gaven deze transferwindow al honderd miljoen euro uit, maar door meerdere gebeurtenissen kan de linksback van Stuttgart nu ook nog gehaald worden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Doordat Ajax een doorverkooppercentage had, verdient het ruim drie miljoen euro aan de transfer van Gravenberch naar Liverpool. Ook gaan grootverdieners Klaassen en Conceição nog weg. Eerstgenoemde op permanente basis, laatstgenoemde waarschijnlijk op huurbasis met verplichte koopoptie. Daarnaast wordt ook Rasmussen nog verhuurd.

Sosa wil op zijn beurt al een tijdje vertrekken bij Stuttgart. Het kwam echter steeds niet van een transfer voor de WK-ganger, meldt Kicker. Dat leek deze zomer opnieuw het geval te zijn. Verschillende clubs hadden interesse, maar alleen Sevilla werd concreet. En de Spanjaarden wilden niet voldoen aan de vraagprijs van Stuttgart. Donderdagavond belde Sven Mislintat echter plots naar zijn oude club voor Sosa.

Ondanks de komst van Gaston Avila heeft Ajax volgens hem en Maurice Steijn namelijk behoefte aan nog een extra, meer aanvallende linksback. Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine zijn gewogen en te licht bevonden. In de afgelopen twee jaar werd Sosa genoemd bij topclubs als Bayern München, Chelsea en FC Barcelona. Concreet werd dat echter nooit, tot frustratie van Sosa. Volgens Kicker begon dat de linkspoot zelfs duidelijk te verzwakken. Sosa is zijn basisplek bij Stuttgart dan ook verloren.