Opvallende geruchten: PSV werkt aan komst van Duitse WK-ganger

Opvallende geruchten: PSV werkt aan komst van Duitse WK-ganger

01-09-2023 21:38 Laatste update: 22:20
228

Opvallende geruchten: niet Davinson Sánchez, maar Armel Bella-Kotchap wordt mogelijk de defensieve versterking van PSV. De 21-jarige Duitser van Southampton zag eerder op Deadline Day een transfer naar Bayern München in het water vallen.

Duncan Castles, een prominente verslaggever van The Daily Record en The Sunday Times én stem van The Transfer Window Podcast, maakt melding van het onverwachte transfernieuws. Bella-Kotchap zag eerder op de vrijdag nog een transfer naar Bayer München afketsen. De rechtspoot wil weg bij Southampton, dat is gedegradeerd uit de Premier League.

In juli werd Bella-Kotchap nog gelinkt aan Ajax, als kandidaat-opvolger van Jurriën Timber. Hij nam met Duitsland deel aan het WK in Qatar. De verdediger werd geboren in de Franse hoofdstad Parijs en heeft Kameroense roots.

Bella-Kotchap maakte een jaar geleden voor tien miljoen euro de overstap van VfL Bochum naar Southampton. Al snel bleek de transfer een schot in de roos: de verdediger maakte veel indruk in de Premier League, maar de degradatie van The Saints niet voorkomen. In zijn contract staat naar verluidt een ontsnappingsclausule van 34 miljoen euro. Dat gaat PSV in elk geval niet betalen.

PSV zoekt een centrale verdediger en schrapte eerder op de vrijdag Zeno Debast (Anderlecht), César Montes (Espanyol) en Jarrad Branthwaite (Everton) van de shortlist. De komst van Sánchez lijkt nog wel mogelijk. PSV heeft voor de transferdeadline nog een medische keuring ingepland. CJ Egan-Riley is een andere verdediger die waarschijnlijk in Eindhoven tekent. Hij komt over van Burnley.

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanmiddag terug: