FC Twente wint zonder Eiting en met invaller Van Bergen in Volendam

03-09-2023 16:24
89

FC Twente mocht zondagmiddag drie punten mee naar Enschede nemen na een zege op FC Volendam. De Tukkers speelden het duel zonder aanwinst Carel Eiting, wiens overgang van de Palingboeren naar FC Twente te laat was afgerond.

Op de bank van FC Twente zat nieuwkomer Mitchell van Bergen. Youri Regeer begon aan de wedstrijd na zijn Europese schorsing tegen Fenerbahçe.

Na iets langer dan een half uur spelen opende FC Twente de score door een doelpuntvan Sem Steijn. De aanvallende middenvelder scoort opvallend vaak de eerste goal voor de Tukkers en deed dat zondag opnieuw. Vlak voor rust kreeg Manfred Ugalde de kans om de score te verdubbelen, echter slaagde hij daar niet in. Garang Kuol had vervolgens de mogelijkheid om FC Volendam op gelijke hoogte te brengen met Twente, alleen ging de bal voorlangs.

FC Volendam werd in de tweede helft steeds dreigender. Doelpunten bleven daarentegen uit. Debutant Van Bergen ging aan het einde van de wedstrijd naar de grond, waardoor scheidsrechter Richard Martens in eerste instantie een penalty gaf. Na ingrijpen van de VAR draaide hij deze beslissing terug. Ricky van Wolfswinkel besliste het duel uiteindelijk door in de 79ste minuut de 0-2 binnen te schieten.