Update: Hazard gaat na halfjaar bij PSV definitief aan de slag in België

Update: Hazard gaat na halfjaar bij PSV definitief aan de slag in België

06-09-2023 23:59 Laatste update: 23:59
89

Thorgan Hazard staat voor een terugkeer naar België, zo melden Duitse media. Alleen de medische keuring staat de overgang van de aanvaller naar Anderlecht nog in de weg. Ook is het bedrag waarvoor Hazard komt bekend.

'Hazard speelde geen rol meer in de plannen van coach Edin Terzic voor het lopende seizoen. Nu lijken alle partijen een oplossing te hebben gevonden voor de toekomst van de Belg', schrijft Kicker. 'Hazard verhuist na een succesvolle medische controle naar RSC Anderlecht. De recordkampioen uit zijn geboorteland België probeerde al langere tijd de 47-voudig nationale speler voor zich te winnen, en nu is er een akkoord.'

De dertigjarige Belg, die het afgelopen halfjaar in het shirt van PSV was te bewonderen, staat momenteel nog onder contract bij Borussia Dortmund. Volgens het medium komt Hazard over voor ongeveer vier miljoen euro. Dat terwijl Hazard de Duitse topclub ooit maar liefst 25,5 miljoen euro heeft gekost.

Hazard speelde in het verleden al in de Jupiler Pro League, de hoogste voetbalcompetitie in België. Tussen 2012 en 2014 speelde de aanvaller namelijk op huurbasis voor Zulte-Waregem.

Update: Anderlecht heeft de komst van Hazard woensdagavond laat wereldkundig gemaakt. De voormalig PSV'er komt definitief over van Dortmund. Bij Anderlecht wordt hij ploeggenoten van onder anderen Jan Vertonghen en Kasper Smeichel, die eveneens vlak voor het sluiten van de Belgische werd aangetrokken. Hazard heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.