PSV begint teleurstellend aan Champions League met grote zeperd bij Arsenal

20-09-2023 22:53
255

Voor PSV is de eerste officiële Champions League-wedstrijd van het seizoen uitgelopen op een deceptie. Op bezoek bij Arsenal werden de Eindhovenaren bij vlagen van het kastje naar de muur getikt, wat uiteindelijk leidde tot een 4-0 nederlaag.

In Londen speelde PSV na een afwezigheid van vijf jaar weer een duel in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren hoopten stiekem op een stunt om zo optimaal van start te gaan in Groep B van het miljardenbal, maar al snel werd duidelijk dat Arsenal heer en meester was in het Emirates Stadium.

PSV begon nog brutaal aan de wedstrijd, met een schot van Noa Lang na een kleine minuut spelen. Daarna begon de grote Arsenal-show echter: eerst verscheen Bukayo Saka al dreigend voor het doel, terwijl het niet veel later - in de achtste minuut - al raak was. Doordat Walter Benítez een schot van Martin Odegaard bedroevend verwerkte, kon Saka nu wel de 1-0 op het scorebord zetten.

Arsenal pakte daarna door, terwijl PSV even hoopte op een strafschop na een handsbal van Oleksandr Zinchenko, die een verleden heeft in het Philips Stadion. Na nog geen twintig minuten spelen werd het uiteindelijk ook 2-0: na een razendsnelle counter van de thuisploeg wist Leandro Trossard de bal tegen het net te werken. Vanaf dat moment ging Arsenal steeds meer naar de goal van PSV toe, terwijl het spel van The Gunners ook steeds fraaier werd.

Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd nog voor rust werd beslist: Gabriel Jesus kreeg in de zestien van PSV alle tijd en ruimte om de 3-0 te maken. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze nam Arsenal wat gas terug, terwijl PSV zo nu en dan nog stiekem op zoek ging naar een aansluitingstreffer. Het slotakkoord was echter afkomstig van Odegaard, die Benítez met een schuiver van afstand verschalkte.

Zo eindigde het duel tussen Arsenal en PSV in 4-0. De Eindhovenaren beginnen hun Champions League-campagne dus met een dikke nederlaag. PSV staat nu ook onderaan in Groep B, doordat groepsgenoten Sevilla en RC Lens gelijk hebben gespeeld. Over twee weken krijgt PSV een mogelijkheid tot revanche in het miljardenbal: dan wacht een ontmoeting met Sevilla in Eindhoven.