'Het is in mijn belang dat we bij de eerste vier eindigen, anders moet ik weg'

'Het is in mijn belang dat we bij de eerste vier eindigen, anders moet ik weg'

28-09-2023 18:51 Laatste update: 18:55
15

Gennaro Gattuso heeft een speciale Champions League-clausule in zijn contract bij Olympique Marseille. Dat bevestigt de kersverse trainer van de Franse club tegenover de Franse pers. 

"We moeten het enthousiasme als eerste terugvinden", begon Gattuso op de persconferentie. "Als we een pass verkeerd spelen, wil ik dat we de bal zo snel mogelijk heroveren, niet dat we naar elkaar schreeuwen. Het zal een beetje stressvol worden voor de spelers, maar we gaan ze helpen."

Het doel van Gattuso is om bij de eerste vier van de Ligue 1 te eindigen. "Europa is het sleutelwoord. Ik heb een optie in mijn contract die met Europa te maken heeft, dus het is in mijn belang dat we bij de eerste vier eindigen, anders kan ik m'n biezen pakken. We moeten zorgen dat de supporters blij zijn om naar het Vélodrome te komen."

De verbintenis van Gattuso loopt tot het eind van het huidige seizoen. Mocht Olympique Marseille zich kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League, wordt zijn contract met twee jaar verlengd.