Zerrouki 'gefrustreerd' en trots na nederlaag Feyenoord: 'Hebben lef getoond'

Zerrouki 'gefrustreerd' en trots na nederlaag Feyenoord: 'Hebben lef getoond'

04-10-2023 21:32
64

Ramiz Zerrouki vindt dat Feyenoord woensdagavond tegen Atlético Madrid, ondanks de nederlaag, heeft laten zien op het allerhoogste niveau zijn mannetje te kunnen staan. Na afloop heerst er toch teleurstelling bij de controlerende middenvelder, die van trainer Arne Slot een verrassende basisplaats kreeg. 

"Het is top als je uit bij Atlético zo speelt", vertelt Zerrouki kort na afloop voor de camera van RTL 7. "Alleen kregen we op cruciale momenten drie goals tegen. Dat is wel heel frustrerend. Dan sta je uiteindelijk met lege handen." De treffers van Atlético, gemaakt door Álvaro Morata (twee keer) en Antoine Griezmann vielen na fouten aan Rotterdamse zijde. "Voetbal bestaat nu eenmaal uit fouten, daar worden de meeste goals uit gemaakt", reageert Zerrouki. 

"We hebben gevochten en met lef gevoetbald", vervolgt de international van Algerije. "Maar zo zie je maar weer wat voor ploeg zij hebben, dat ze aan heel weinig genoeg hebben. De volgende keer moeten we niks weggeven. We hebben lef getoond op zo'n podium, daar kunnen we vertrouwen uit halen. Het was alleen niet genoeg, maar het geeft ons wel bevestiging dat we het ook op dit niveau kunnen laten zien."

Slot baarde enigszins opzien door Zerrouki op te nemen in de basiself. De laatste weken moet de zomeraanwinst van voorheen FC Twente voornamelijk op de bank beginnen. "Dat was wel een kleine verrassing, omdat ik de afgelopen weken niet heb gespeeld. Maar ik voel het vertrouwen, dus ik stond niet helemaal versteld. Ik was blij met de keuze."