Steijn onthult reden afwezigheid Sutalo en Berghuis: 'Ik was er wel snel uit'

Steijn onthult reden afwezigheid Sutalo en Berghuis: 'Ik was er wel snel uit'

08-10-2023 14:26 Laatste update: 14:31
21

Maurice Steijn heeft voor de wedstrijd tegen AZ een update gegeven over de fitheid van Josip Sutalo en Steven Berghuis. Het tweetal was niet fit genoeg voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA en wordt vervangen door Jakov Medic en Amourricho van Axel Dongen. Het lijkt er niet op dat de situatie rond Sutalo en Berghuis heftig is.

"Het lijkt er niet op dat het ernstig is met Sutalo en Berghuis", vertelt Steijn voor aanvang van het duel met AZ bij ESPN. "Sutalo had vanochtend last van zijn rug en Berghuis van zijn kuit. Het valt wel mee denk ik en hoop ik." Verder vertelde Steijn dat Berghuis zich gewoon zal melden bij Oranje en dat daar gekeken wordt of de middenvelder fit genoeg is om te spelen.

Ook gaf Steijn tekst en uitleg bij de vervangers voor Sutalo en Berghuis. Een makkelijke keuze voor de trainer van de Amsterdammers. "De rechtercentrale is een vaste aanpassing. Sutalo eruit en Medic erin. Met Van Axel Dongen heb je nu wel een echte buitenspeler en Bergwijn op tien is ook vaak een belangrijk wapen. Dus wat dat betreft was ik er wel snel uit."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: