Potentiële dubbelrol bij Ajax: 'Kan je één ding zeggen: daarin is Kroes kanjer'

Potentiële dubbelrol bij Ajax: 'Kan je één ding zeggen: daarin is Kroes kanjer'

13-10-2023 15:30
51

Ajax is op bestuurlijk niveau de goede weg ingeslagen, denkt Hans Nijland, voormalig directeur bij FC Groningen. In #DoneDeal laat Nijland zijn licht schijnen over de ontwikkelingen in Amsterdam.

"Bestuurlijk is er een aantal stappen gezet", begint Nijland. Zo werd Louis van Gaal aangesteld als externe adviseur van de raad van commissarissen, keert Michael van Praag terug in de rvc en is Ajax bezig om Marijn Beuker los te weken bij het Schotse Queen's Park. "Goed dat Ajax Van Gaal heeft gestrikt en ook heel goed dat Van Praag is teruggekeerd. Daar hoor je ook andere geluiden over, maar het is een man met ongelooflijk veel ervaring."

"Hij kent de club Ajax hartstikke goed. Hij is een charismatische man, dus ik denk dat het een heel goede zaak is", vertelt Nijland, die een mogelijke aanstelling van Beuker 'heel interessant' vindt. Beuker moet bij Ajax een deel van het technisch beleid op zich nemen, terwijl hij een 'transferman' naast zich krijgt. Nijland werkte bij Groningen lange tijd in een soortgelijke samenstelling. "Henk Veldmate deed het voetbaltechnische, mijn rol was het onderhandelen. Het onderhandelen, daar kan ik je één ding over zeggen: daar is Alex Kroes een kanjer in."

Kroes wordt algemeen directeur bij Ajax. Hij is een goede bekende van Nijland. "Ik kan hem ook prima voorstellen als technisch directeur", zegt Nijland. Bij Feyenoord is Dennis te Kloese algemeen directeur, maar neemt hij ook technische zaken op zich. "Zo'n rol kan ik me heel goed voorstellen voor Kroes. Te Kloese is ook een man met een ongelooflijk netwerk. Die mensen moet je maximaal benutten."

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!