Duitsland schiet uit startblokken onder Nagelsmann ondanks prachtgoal Pulisic

Duitsland schiet uit startblokken onder Nagelsmann ondanks prachtgoal Pulisic

14-10-2023 22:59
28

Julian Nagelsmann is voortvarend begonnen als bondscoach van Duitsland. Die Mannschaft had zaterdag geen kind aan de Verenigde Staten tijdens het oefenduel in Connecticut: 1-3.

Nagelsmann nam vorige maand het stokje over van de ontslagen Hansi Flick. Hij moet het Duitse blazoen oppoetsen in aanloop naar het EK in eigen land. De voormalig coach van Bayern München koos voor een 4-2-3-1 formatie, waarin onder meer plaats was voor beide wonderkinderen Florian Wirtz en Jamal Musiala. Pascal Gross was de vervanger van de geblesseerde Joshua Kimmich. Hij vormde het controlerende blok samen met aanvoerder Ilkay Gündogan.

Bij de Amerikanen had Sergiño Dest een basisplaats als linksback. De PSV'er kende nog een prima start met zijn team, want na 27 minuten schoot Christian Pulisic op prachtige wijze raak. Hij liet Marc-André ter Stegen kansloos met zijn uithaal. Desondanks werd snel duidelijk dat Duitsland een maatje te groot was. Na een fraaie combinatie met Leroy Sané maakte Gündogan nog voor rust gelijk.

In de tweede helft drukte Die Mannschaft door. Niclas Füllkrug vond aanvankelijk doelman Matt Turner nog op zijn weg, maar op aangeven van Robin Gosens was het na 58 minuten alsnog raak voor de spits. Füllkrug was vervolgens zelf de aangever bij de treffer van Musiala. Tot zijn tevredenheid zag Nagelsmann bovendien dat zijn spelers elkaar steeds makkelijker wisten te vinden. Daarmee is de crisis voorlopig in de kiem gesmoord.

De Amerikanen konden geen vuist meer maken, hoewel PSV-spits Ricardo Pepi nog inviel.