Gekke situatie: waarom Ierland op 18 november wil verliezen van Oranje

Gekke situatie: waarom Ierland op 18 november wil verliezen van Oranje

17-10-2023 09:55 Laatste update: 16-10-2023 15:10
65

Iin de EK-kwalificatiepoule van het Nederlands elftal is een gekke situatie ontstaan. Dit is waarom Ierland op 18 november in Amsterdam wil verliezen van Oranje.

Ierland kan zich niet meer via de normale weg plaatsen voor het EK in Duitsland. De Ieren moeten hopen op een mogelijke uitweg via de Nations League. Een bepaald aantal landen mag via die weg proberen alsnog een ticket voor het EK te bemachtigen. Enkel en alleen de hoogst geklasseerde landen op de ranglijst komen hiervoor in aanmerking, en veel van die landen zijn al bijna of helemaal geplaatst voor het EK.

Fast forward naar 18 november, als Ierland op bezoek komt in Amsterdam. Alleen met directe kwalificatie van Oranje zullen de Ieren via de play-offs van de Nations League een tweede kans krijgen om zich te kwalificeren voor het EK in Duitsland. Wat dat betreft zit Ierland gebakken: na de zege op Griekenland hoeft Oranje slechts één van de laatste twee kwalificatieduels (ook tegen Gibraltar) te winnen om het EK-ticket veilig te stellen.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!