'Feyenoord clasht met UEFA voor duel met Lazio: oorlog achter de coulissen'

'Feyenoord clasht met UEFA voor duel met Lazio: oorlog achter de coulissen'

17-10-2023 17:26
73

Feyenoord ligt in de clinch met de UEFA over een sfeeractie voor de Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio. Dat meldt 1908.nl. De Rotterdammers voeren koortsachtig overleg met de Europese voetbalbond, die een 'keiharde nee' hebben verkocht.

De sfeeracties van Feyenoord, georganiseerd door het sfeerteam van supportersvereniging De Feijenoorder, moeten sinds enkele jaren langs de UEFA ter controle en goedkeuring. De Rotterdammers wilden dit keer inspelen op een eerdere uitspraak van Lazio-coach Maurizio Sarri. De bond oordeelt echter dat de boodschap 'provocatief' is en de gewenste afbeelding 'verontrustend', en daarmee niet geschikt voor een sportwedstrijd.

Wedden

Meer odds

Feyenoord verzet zich fel tegen het besluit van de UEFA, weet 1908.nl. De Nederlandse kampioen vindt dat er op geen enkele wijze sprake is van een aanstootgevend karakter. Ook het sfeerteam geeft aan ernstig teleurgesteld te zijn. Het fanmedium spreekt zelfs van een 'oorlog achter de coulissen'.

Het laat zich niet moeilijk raden op welke uitspraken van Sarri wordt gedoeld. Rond de Europa League-ontmoeting in november 2022 kreeg de Italiaanse trainer het aan de stok met de Feyenoord-fans. Hij kreeg een katheter en de nodige bekers bier naar zijn hoofd gegooid. De woedende Sarri noemde De Kuip een 'bolgia', vrij vertaald een psychiatrisch ziekenhuis.