Henry ontevreden over ploeg na recordzege: 'Hoop dat het doordringt'

Henry ontevreden over ploeg na recordzege: 'Hoop dat het doordringt'

18-10-2023 22:21 Laatste update: 19-10-2023 00:58
16

Voormalig topspits Thierry Henry timmert inmiddels aan de weg als coach en heeft als keuzeheer van Jong Frankrijk een nieuw record te pakken. De Fransen wonnen met 9-0 van de leeftijdsgenoten van Cyprus. Ondanks de monsterzege blijft de bondscoach kritisch op zijn spelers, zo geeft hij aan op de persconferentie na afloop.

"Cyprus heeft ons, voetballend, de meeste schade aangebracht sinds ik bondscoach ben", sprak Henry over de wedstrijd. "De eerste 25 minuten maakten ze het ons heel moeilijk. Dat waardeer ik niet, nee. Helemaal niet zelfs. Ik was in de rust ook ontevreden. Ik hoop dat het doordringt tot de jongens."

De voormalig speler van onder meer AS Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona staat met Jong Frankrijk bovenaan in de poule, in strijd om kwalificatie voor het EK. Eerder werd al gewonnen van Slovenië en Bosnië en Herzegovina, met respectievelijk 0-4 en 1-2. Jong Frankrijk vervolgt de kwalificatiereeks op 17 november tegen Oostenrijk. Henry stond voorheen al voor de groep bij AS Monaco en was assistent-trainer bij het nationale elftal van België.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!