Stam was graag teruggekeerd als trainer: 'Als die waren gekomen...'

Stam was graag teruggekeerd als trainer: 'Als die waren gekomen...'

20-10-2023 20:18
51

Jaap Stam heeft zich positief uitgelaten over een mogelijke terugkeer naar het trainersvak. De oud-verdediger werd in het RTV Oost-programma De Oosttribune gevraagd naar zijn toekomst als trainer, waarop Stam aangaf dat het weer begint te kriebelen.

"Er hebben zich de laatste maanden wel veel clubs gemeld, maar ik ben er zelf niet ingestapt omdat ik er nog niet over uit ben", deelt Stam, die wel stelt dat het een terugkeer hem trekt. "Als ik bij een wedstrijd ben, dan kriebelt het enorm. Het is ook wel weer lekker om met een elftal bezig te zijn en om spelers beter te maken. Dat vind ik heel leuk."

Wedden

Meer odds

Stam, die voor de groep stond bij Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati, kent echter ook de mindere kant van het trainersbestaan. "Je weet ook wat de keerzijde is. Je bent ook afhankelijk van mensen met wie je moet samenwerken en welke spelers je tot je beschikbaar hebt."

Eerder stond de man uit Kampen dus al aan het roer bij PEC Zwolle, toen hij John van 't Schip opvolgde. Als PEC zich weer gemeld zou hebben, zou Stam niet geaarzeld hebben. "PEC Zwolle heeft mij nooit benaderd toen Dick Schreuder wegging. Als die waren gekomen had ik direct gezegd: dat doe ik. Maar die zijn nooit geweest en andere clubs die verbonden waren aan mijn naam ook niet."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!