'Dallinga moet naar Feyenoord als Gimenez weg is, dan wordt hij opgeroepen'

'Dallinga moet naar Feyenoord als Gimenez weg is, dan wordt hij opgeroepen'

12-11-2023 07:32
47

Thijs Dallinga zou een goede opvolger van Santiago Gimenez bij Feyenoord zijn. Dat stelt Kees Kwakman in het ESPN-programma De Eretribune. Op die manier zou de 23-jarige spits van Toulouse ook sneller in beeld komen bij het Nederlands elftal.

"Hij moet naar Feyenoord volgend jaar, als Gimenez weg is", oppert Kwakman. "Dan moet hij er in de Eredivisie vijf scoren, en dan wordt hij opgeroepen." De Volendammer vindt dat Dallinga over het hoofd wordt gezien door bondscoach Ronald Koeman, nadat hij dit seizoen zes keer scoorde en twee assists gaf in vijftien officiële duels. "Ik heb het idee dat dat wel zo is, ja."

"Met Jerdy Schouten is dat toch ook het geval?", gaat Kwakman verder. "Die speelde in Italië jarenlang geruisloos mee. Hij deed het daar uitstekend en werd meerdere keren aan topclubs gelinkt. En dan komt hij terug bij PSV en wordt hij wel opgeroepen." Toch wil hij van 'bord-op-schoot-scouting' niets weten. "Dat is het rare. Want over het algemeen zijn er allemaal scouts in dienst bij de KNVB. Die allemaal wedstrijden bekijken en ook naar wedstrijden toe gaan. Maar toch is het al jaren zo dat je vanuit de Eredivisie vaker wordt opgeroepen."

Kwakman toont zich onder de indruk van de ontwikkeling van Dallinga. "Dit is echt een goede spits." Tafelgenoot Mario Been is het daar volledig mee eens. "Een aanspeelpunt, maar ook het slimme weglopen. Dat zag je nu ook weer een paar keer tegen Liverpool. Op Anfield maakte hij een goal en nu weer", verwijst de Feyenoord-icoon naar de doelpunten van Dallinga in het Europa League-tweeluik met Liverpool. "Het is een speler met enorm veel potentie."