De Mos wordt héél blij van PSV: 'Zo betrouwbaar, zó goed. Ongelooflijk'

De Mos wordt héél blij van PSV: 'Zo betrouwbaar, zó goed. Ongelooflijk'

13-11-2023 13:10 Laatste update: 13:30
68

Aad de Mos is lyrisch over het middenveld van Eredivisie-koploper PSV. Met name Jerdy Schouten laat het hart van de voormalige toptrainer sneller kloppen.

"Ik blijf genieten van het middenveld", zegt De Mos bij het Eindhovens Dagblad, daags na de ruime thuiszege van PSV op PEC Zwolle (4-0). "Het is ongelooflijk hoe Schouten en ook Joey Veerman spelen. Guus Til heeft ook aangetoond dat hij een vaste plaats verdient. Hij is de ontbrekende schakel op dit middenveld."

"Schouten is zo'n betrouwbare speler, zó goed", vervolgt de analist. "Het gebeurt bijna nooit meer in het moderne voetbal, maar niemand heeft het in hem gezien bij ADO Den Haag en Telstar. Moet je nu eens zien. Schouten-Veerman lijkt me ook het ideale middenveld voor Oranje."

De Mos kijkt 'heel graag' naar PSV. "Bosz zit er ook bovenop. Als Noa Lang terugkomt? Dan moet hij op de bank beginnen, dat is heel normaal en helemaal niet erg. Lang kan weleens heel belangrijk worden tegen de grote clubs die PSV de komende weken gaat treffen (FC Twente, Sevilla, Feyenoord, Arsenal en AZ, red.)."