Dallinga grapte nog met vriendin na Oranje-belletje: 'Was de bondscoach, zei ik'

Dallinga grapte nog met vriendin na Oranje-belletje: 'Was de bondscoach, zei ik'

15-11-2023 11:51
40

Thijs Dallinga was flink verrast toen hij het belletje kreeg om zich aan te sluiten bij Oranje. De spits vertelt in gesprek met de kanalen van Oranje, dat hij niet meer rekende op een telefoontje van het Nederlands elftal. Toen de teammanager Dallinga belde, maakte hij zelfs nog een grapje met zijn vriendin.

"Ik had er niet meer op gerekend na de definitieve selectie", vertelt de spits van Toulouse over zijn uitverkiezing voor Oranje. Dallinga werd door Koeman opgeroepen nadat Brian Brobbey en Steven Bergwijn moesten afzeggen. "Toen ik het belletje maandagavond kreeg, hebben we alles zo snel mogelijk geregeld zodat we deze kant op konden komen. Ik ben er heel erg benieuwd naar."

Dallinga was zo verbaasd dat hij zelfs nog een wel heel toevallig grapje maakte nadat hij werd gebeld. "Ik was iets te laat met opnemen. Ik zei voor de grap tegen mijn vriendin: 'Dat was de bondscoach'. Toen kreeg ik even later een appje dat het van Brecht was, de teammanager. Toen heb ik gelijk teruggebeld en kreeg ik het mooie nieuws te horen." Voor Dallinga is het de eerste keer dat hij bij de selectie van het grote Oranje zit.