Ten Hag en Ajax-spelers bleven Overmars steunen, Tadic 'zag probleem niet zo'

Ten Hag en Ajax-spelers bleven Overmars steunen, Tadic 'zag probleem niet zo'

16-11-2023 00:00
142

Erik ten Hag en de spelers van Ajax bleven Marc Overmars aanvankelijk steunen na de onthullingen over diens grensoverschrijdende gedrag. Dat wordt gemeld in het boek 'Ajax in crisis', geschreven door Menno de Galan.

De toenmalige aanvoerder Dusan Tadic ging volgens het boek, dat donderdag verschijnt en waarvan een voorpublicatie in handen is van Trouw, voorop in de steun voor Overmars. 'Hij zei bij de eerste teambijeenkomst met Van der Sar het probleem niet zo te zien', klinkt het. Tadic vertelde daarbij dat het in Servië 'niet ongebruikelijk is dat de voorzitter seks heeft met de vrouw van de aanvoerder'. Om die opmerking werd hartelijk gelachen.

De uitzending van YouTube-serie BOOS in januari 2022 is volgens De Galan 'feitelijk de aanleiding geweest' voor de crisis bij Ajax. Het programma onthulde grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, waarop toenmalig algemeen directeur Edwin van der Sar vijf dagen later een mail verstuurde naar alle medewerkers van de Amsterdamse club. Meerdere vrouwen meldden zich en dat luidde het vertrek van Overmars in.