Volendam laat zich foppen door amateurploeg en vliegt bij inhaalduel uit de beker

Volendam laat zich foppen door amateurploeg en vliegt bij inhaalduel uit de beker

16-11-2023 21:59 Laatste update: 22:02
59

FC Volendam is de laatste ploeg die zich in de eerste rondes van de KNVB Beker heeft laten foppen door een amateurploeg. Excelsior Maassluis was donderdagavond met 1-0 te sterk voor de club uit het vissersdorp. Het duel werd donderdag gespeeld vanwege het eerdere inhaalduel tussen Ajax en Volendam.

De amateurs uit Maassluis moesten lang wachten voordat FC Volendam op bezoek kwam, maar donderdag kregen ze de kans op een volgende stunt in het bekertoernooi. Eerder lieten onder andere Heracles Almelo en PEC Zwolle zich al verrassen door de amateurs en ook Volendam kwam al snel op achterstand. Redouan Omar Ouali was de doelpuntenmaker namens Excelsior Maassluis.

Wedden

Meer odds

Volendam had nog zeventig minuten om de achterstand tegen de amateurs aan te vechten, maar Excelsior Maassluis bleef ijzersterk stand houden. De wedstrijd eindigde in 1-0 voor de thuisploeg, waardoor Volendam de volgende Eredivisieclub is die uit het bekertoernooi wordt gegooid. Aan zeventien schoten tegenover vier van Maassluis hadden de Volendammers niet genoeg voor het maken van een doelpunt.