Euforie na bekerstunt: 'Ik ga niet werken, we gaan met iedereen naar Rotterdam'

Euforie na bekerstunt: 'Ik ga niet werken, we gaan met iedereen naar Rotterdam'

17-11-2023 07:46
17

De kans is klein dat de spelers van Excelsior Maassluis vrijdag op hun werk verschijnen. Doelman Tobias van der Kleij heeft in ieder geval een snipperdag opgenomen na de bekerzege tegen FC Volendam (1-0).

Maassluis, de nummer zeventien van de Tweede Divisie, was in het inhaalduel met 1-0 te sterk voor Volendam. "Ik denk dat ik morgen (vrijdag, red.) niet ga werken en de rest ook niet. lk denk dat we eerst hier uit ons dak gaan en dan met iedereen naar Rotterdam", zegt een uitzinnige Van der Kleij na afloop tegen ESPN. De werkgever van de keeper was al enigszins op de hoogte gebracht. "Ik had het al aangegeven: als ik vanavond win, dan ben ik er morgen niet."

Veel spelers van Maassluis moeten hun wintersportplannen aanpassen. Een deel van de selectie heeft geboekt in de week waarin de tweede ronde van de KNVB Beker op het programma staat, zo ook Van der Kleij. "Dan moet ik maar een dagje later weg. Het is voor de club een heel belangrijke wedstrijd. Als we DEM pakken, loten we daarna hopelijk een uitwedstrijd tegen een grote club."

Maassluis neemt het in de volgende ronde op tegen DEM. De wedstrijden in de tweede ronde worden afgewerkt op 19, 20 en 21 december.