'Feyenoord maakt werk van contractverlenging Hancko, club en speler in gesprek'

'Feyenoord maakt werk van contractverlenging Hancko, club en speler in gesprek'

22-11-2023 09:14 Laatste update: 09:20
41

Feyenoord maakt werk van een contractverlenging van David Hancko. Dat meldt 1908 woensdagochtend. De club, de speler en diens entourage zijn 'op de achtergrond' met elkaar in gesprek, zo is te lezen. Hancko heeft op dit moment nog een verbintenis lopen tot medio 2026. 

1908 weet te melden dat de intentie van alle betrokken partijen is om tot een akkoord te komen, zodat de 25-jarige verdediger langer aan Feyenoord verbonden blijft. De regerend landskampioen zet momenteel 'concreet' in op een verlenging van één seizoen. De komende periode zal uitwijzen of de Slowaak daadwerkelijk zijn handtekening zal zetten onder een nieuwe verbintenis. 

Hancko, die naar verluidt bij kan tekenen tot de zomer van 2027, kwam in de zomer van 2022 over van het Tsjechische Sparta Praag. De linkspoot groeide binnen mum van tijd uit tot een zeer belangrijke schakel onder trainer Arne Slot. Hancko speelde al 62 officiële duels voor Feyenoord. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en zes assists. 

Afgelopen zomer was er even sprake van een mogelijke exit uit Rotterdam. Gianluca Di Marzio maakte toen bekend dat de Feyenoord-verdediger zowel interesse genoot van Napoli, als van Newcastle United. Hancko bleef uiteindelijk in De Kuip, waar hij ook dit seizoen niet weg te denken is uit de basiself van Slot.