Van de Beek over Ajax-terugkeer en transfer: 'Ik train nu als bezetene'

Van de Beek over Ajax-terugkeer en transfer: 'Ik train nu als bezetene'

25-11-2023 07:14
64

Dat Donny van de Beek onlangs een woning in Amsterdam kocht, heeft niets te maken met een mogelijke terugkeer naar Ajax. Hoewel de 26-jarige middenvelder nauwelijks speelt bij Manchester United, bevalt het leven in het buitenland hem goed.

Volgens De Telegraaf heeft Van de Beek 'allesbehalve haast om terug te keren naar Nederland. Alle geruchten over een terugkeer naar Ajax zijn nergens op gebaseerd.' Wél wil de negentienvoudig Oranje-international zo snel mogelijk weer wedstrijden gaan spelen. "Ik moet heel gauw wedstrijden gaan spelen, als het niet bij Man United kan, dan bij een andere club. Ik denk dat dit een gezonde ambitie is", laat hij weten in de krant.

"Kijk, ik ben altijd een liefhebber geweest. Ik ben helemaal crazy van voetbal. Ik verdien een goede boterham bij Man United, maar geld is nooit mijn drijfveer geweest. Ik wil elke dag genieten van mijn werk", vervolgt Van de Beek. "Vorig seizoen heb ik door m’n knieblessure maanden aan de kant gestaan. Je mist het dan verschrikkelijk en waardeert het nog meer dat je een prachtig vak hebt."

Van de Beek lijkt in te zetten op een transfer in januari. "Ik zit bij een legendarische club en ik ben nog elke dag trots dat ik het shirt van Manchester United mag dragen. Maar ik barst van de energie nu ik weer topfit ben en ik train als een bezetene. Dan komt het moment dat je een keuze moet gaan maken", aldus de ex-Ajacied. "Ik sta te stuiteren om weer wedstrijden te spelen. De trainer maakt nu andere keuzes. We hebben een grote selectie en ik ben niet de enige die op de deur klopt. We zien in januari wel wat er gebeurt..."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!