Krankzinnig slot in De Goffert levert geen winnaar op: NEC en Go Ahead remiseren

26-11-2023 16:34 Laatste update: 19:55
28

NEC heeft zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles voor de vijfde keer op rij gelijkgespeeld. De wijze waarop, was spectaculair. De Nijmegenaren kregen in de 87e minuut de 0-1 om de oren, waarna het duel tijdelijk werd gestaakt. Direct na de hervatting kon De Goffert, die gedeeltelijk was leeggestroomd, alsnog juichen: 1-1.

NEC speelde hiervoor maar liefst vier keer achter elkaar gelijk. De ploeg van trainer Rogier Meijer was tegen Go Ahead dan ook naarstig opzoek naar een resultaat. Dat zou hoe dan ook lastig worden, gezien het indrukwekkende seizoen dat Go Ahead tot dusver speelt. NEC was de eerste helft wel overduidelijk beter.

Kansen waren er genoeg voor NEC, waarvan de grootste voor Koki Ogawa. De Japanse spits faalde echter, waardoor beide elftallen met de brilstand de kleedkamers opzochten. Na rust was de thuisploeg minder dominant, zonder dat Go Ahead écht veel wist klaar te spelen. Lange tijd leek het duel voor NEC op een nieuw gelijkspel uit te draaien, tot het aanbreken van de 88e minuut.

Invaller Sylla Sow kon van dichtbij binnenschieten na een voorzet van Thibo Baeten. Vervolgens belandde er direct een bekertje op het veld, waarna de scheidsrechter overging tot een tijdelijke staking. Een aantal NEC-supporters wilde de hervatting vervolgens niet meer afwachten, en vertrok. Hun wantrouwen werd vrijwel direct na de hervatting gelogenstraft. Verdediger Mathias Ross kopte raak uit een hoekschop, waardoor Meijer en co. alsnog (en opnieuw) een punt overhielden aan het duel.