Schalke 04 degradeert 'respectloze' Ouwejan: Zulk gedrag accepteer ik niet

Schalke 04 degradeert 'respectloze' Ouwejan: "Zulk gedrag accepteer ik niet"

26-11-2023 20:48 Laatste update: 21:34
42

Thomas Ouwejan heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij Schalke 04. De Duitse club, afgezakt naar de onderste regionen van de 2. Bundesliga, heeft de Nederlander per direct teruggezet naar de beloftenploeg.

Ouwejan (27) haalde zich zaterdag de woede van heel Schalke op de hals door zijn trainer Karel Geraerts te negeren bij zijn vroegtijdige wissel tegen Fortuna Düsseldorf. "Zulk gedrag accepteer ik niet. Hij moet respect hebben voor het team, de club en de trainer. Het team is het belangrijkste, niet het individu", foeterde Geraerts al na afloop van de 5-3 nederlaag.

Nu laat Schalke weten dat Ouwejan voorlopig niet welkom is bij de hoofdmacht. Daarnaast krijgt de voormalige AZ'er een boete. 'Hij is bestraft vanwege zijn respectloze gedrag na zijn wissel', zo luidt het statement. Naast Ouwejan werden ploeggenoten Dominick Drexler en Lino Tempelmann al na een half uur gewisseld door Geraerts, die razend was over de zwakke openingsfase van zijn ploeg. Düsseldorf leidde na 26 minuten al met 2-0 door twee goals van Vincent Vermeij.