Memphis gaat in op kritiek Van der Vaart: 'Dat blijkt uit mijn DNA'

Memphis gaat in op kritiek Van der Vaart: 'Dat blijkt uit mijn DNA'

29-11-2023 00:02 Laatste update: 00:02
46

Memphis Depay heeft gereageerd op de kritiek van onder anderen Rafael van der Vaart en Ronald de Boer dat hij 'te gespierd' is. De 29-jarige aanvaller van Atlético Madrid legt uit dat hij niet anders kan, maar dat het spelen van wedstrijden de oplossing is.

"Ik heb het ook gehoord", reageert Memphis bij RTL7 op de kritiek, kort na het Champions League-duel met Feyenoord (1-3). "Kijk, het is natuurlijk logisch dat als je een blessure hebt, dat je je spieren moet opbouwen en sterker moet maken. Uit mijn DNA blijkt dat ik wel heel snel spiermasse aanbouw. Genetisch, of van mijn vaders kant. Maar dat kun je niet tegenhouden, want je moet bepaalde oefeningen doen om de spieren sterker te maken."

"Het is eigenlijk spieren opbouwen en met wedstrijdritme zie je dat mijn lichaam weer wat slanker wordt, in plaats van heel breed", vervolgt Memphis. "Ik zit niet in het krachthonk met gewichten, dat heb ik niet nodig. Dat doe ik zeker niet. Misschien is dat voor het oog zo, dat ik veel spiermassa heb. Uiteindelijk is dat ook wel om mezelf te beschermen. Met wedstrijdritme moet ik ervoor zorgen dat ik in de juiste shape kom. Mensen achter de schermen weten dat, maar mensen van buitenaf weten dat niet", besluit de 88-voudig Oranje-international.