Ziyech-prestatie uitgelicht in Engeland, Ten Hag applaudisseert: 'Hij is briljant'

Ziyech-prestatie uitgelicht in Engeland, Ten Hag applaudisseert: 'Hij is briljant'

29-11-2023 23:45 Laatste update: 23:50
41

Hakim Ziyech heeft zich woensdagavond tijdens Galatasaray - Manchester United (3-3) ontpopt tot de grote plaaggeest van zijn oud-trainer Erik ten Hag. De knappe prestatie van de voormalig Ajax-aanvaller, die twee keer scoorde en een assist gaf, is ook in Engeland én bij Ten Hag niet onopgemerkt gebleven. 

'Ziyech stuurt Ten Hag een herinnering', kopt The Mirror, dat daarmee doelt op de eerdere samenwerking van de twee bij Ajax. 'De Marokkaanse ster was wisselvallig bij Chelsea, maar zijn kwaliteiten werden nooit in twijfel getrokken.'

Ziyech maakte na 29 minuten spelen uit een vrije trap de 1-1. In de tweede helft scoorde hij opnieuw uit een vrije trap, al kreeg hij daarbij wel de nodige hulp van (eveneens voormalig Ajax-collega) André Onana, die totaal geen grip op de bal had. Later gaf Ziyech ook nog een assist bij de 3-3 van Muhhammed Kerem Akturkoglou. 

"Ik moet zeggen: dát is Hakim", aldus Ten Hag na afloop op de persconferentie. "Hij is briljant. Dat weet ik. Hij is buitengewoon goed", vertelt de manager, die voorafgaand aan het duel nog een onderonsje had met zijn oud-pupil. Ziyech, die dit seizoen door Galatasaray wordt gehuurd van Chelsea, werd na het laatste fluitsignaal door de UEFA ook nog uitgeroepen tot Player of the Match.