Vink pikt één speler uit verwachte basiself Ajax: 'Is te veel met zichzelf bezig'

Vink pikt één speler uit verwachte basiself Ajax: 'Is te veel met zichzelf bezig'

30-11-2023 08:40
14

Marciano Vink denkt dat Ajax nog een lastige kluif te wachten staat in en tegen Marseille. De analist vertelt in VoetbalPraat van ESPN over de twee pijnpunten van de Amsterdammers: de omschakeling en het middenveld. Bij dat laatste punt, pikt Vink er één specifieke speler uit.

"Ajax is nu in een iets betere vorm in vergelijking met de eerste wedstrijd", spot de analist. "Toen lag het zo open en zo speelt Ajax nu niet meer. Bij balbezit zie je de patronen een beetje terugkomen, je zag Steven Berghuis weer mooie passjes geven en je ziet de diepte weer. Maar aan de andere kant worden er bij balverlies nog wel veel fouten gemaakt. De sprintjes die getrokken worden en de duels dan. Dat is vooral hetgeen waar Ajax weer problemen mee gaat krijgen."

"In die omschakeling gaat best een probleem liggen", concludeert Vink. De analist pikt er nog één speler uit die daar specifiek moeite mee heeft. "En ook op het middenveld. Benjamin Tahirovic is een leuke voetballer, maar die heeft ook momenten dat hij met zichzelf bezig is. Soms dat hij ook niet helemaal staat waar hij moet staan of dat hij een aantal fouten maakt. Het wordt voor Ajax gewoon een hele moeilijke wedstrijd."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!