Lovende woorden na Ajax-vertrek: 'Kudus gruwelijk, Martínez echt zo goed...'

Lovende woorden na Ajax-vertrek: 'Kudus gruwelijk, Martínez echt zo goed...'

30-11-2023 10:50
5

Youri Baas heeft bij Ajax veel opgestoken van Lisandro Martínez, de huidige centrumverdediger van Manchester United. De aan NEC verhuurde linksback stelt dat de Argentijn veel met hem bezig was in Amsterdam.

In 2018 stroomde Baas in de jeugdopleiding van Ajax in. Onder Erik ten Hag mocht hij op trainingsdagen al snel ruiken aan de hoofdmacht. "Ik weet nog wel dat ik de eerste trainingen meestal tegenover Antony stond. Hij had wel een paar trucjes in huis, laat ik het zo zeggen, haha. Hij is zo technisch", zegt de linkspoot tegen Ajax Showtime. "Vorig seizoen stond ik vaak tegenover Kudus. Een gruwelijke speler. Heel sterk. Als je hem vier schoppen geeft, staat hij binnen een seconde weer op. Ik heb dat echt nog nooit gezien."

Baas noemt Dusan Tadic en Daley Blind als spelers van wie hij veel geleerd heeft. In het bijzonder prijst hij Martínez. "Hij was echt goed, zo… Vooral in het verdedigen en het positioneren was hij constant met mij bezig. Hij speelde centraal en ik linksback, dus hij was constant bezig met vooruit verdedigen en naar de zijkant toe. Dat was heel goed voor mij", aldus Baas, die ook mooie woorden heeft voor Calvin Bassey, met wie hij vorig jaar te maken had. "Verdedigend was hij misschien wel de beste van het veld."

"Hij had misschien wat meer moeite met het Ajax-spel, maar hij was beresterk in het verdedigen, sterk in de één-tegen-één, hij was snel, dus wat betreft heeft iedereen zijn kwaliteiten bij Ajax", stelt Baas. "Je kunt van iedereen wat leren."