Everton geeft niet op en tekent beroep aan tegen enorme puntenmindering

Everton geeft niet op en tekent beroep aan tegen enorme puntenmindering

01-12-2023 14:30
8

Everton heeft besloten om het puntenaftrek in de Premier League aan te vechten. The Toffees overschreden de regels wat betreft winstgevendheid en duurzaamheid voor het seizoen 2021/22, maar gaan nu dus in hoger beroep.  

Everton werd in maart van dit jaar verwezen naar een speciale commissie, die vervolgens bepaalde dat de club in het seizoen 21/22 de Financial Fair Play regels heeft overtreden. Die regels schrijven voor dat een Premier League-club niet meer dan honderd miljoen pond verlies mag lijden in één seizoen. In dat seizoen leed de club van Arnaut Danjuma een verlies van maar liefst 124.5 miljoen pond. 

Everton kreeg uiteindelijk tien punten in mindering, waarna het zich kort daarna al strijdlustig toonde door aan te geven de zaak 'krachtig te gaan verdedigen'. Vrijdag heeft de club via de officiële kanalen laten weten een beroep te hebben ingediend tegen de beslissing van de PL-commissie om de club tien punten in mindering te geven. 'Er zal nu een commissie worden samengesteld om deze zaak te behandelen', zo is te lezen. 

Door het puntenaftrek staat Everton inmiddels negentiende op ranlijst. Alleen het Burnley van manager Vincent Kompany heeft minder punten. Zaterdagavond staat voor Everton het uitduel met Nottingham Forest op het programma.