Olij keek aangeslagen naar botsing Vaessen en Brobbey: 'Keepersband is wel anders'

Olij keek aangeslagen naar botsing Vaessen en Brobbey: 'Keepersband is wel anders'

10-12-2023 11:43
7

Nick Olij was erg ontdaan toen hij Etienne Vaessen zag na de nare botsing met Brian Brobbey eind september. In Goedemorgen Eredivisie bij ESPN vertelt de keeper van Sparta hoe hij het moment beleefde vanuit huis en hoe hij en zijn vrouw direct iets wilden doen voor de RKC-keeper.

"Echt verschrikkelijk", luiden de eerste woorden van Olij over het incident. "Een heel naar gevoel krijg je ervan. Ik ken hem gewoon goed als persoon en we hebben elkaar regelmatig gezien. We spreken elkaar niet dagelijks, maar op een of andere manier is die keepersband toch anders. Het raakt je toch op een of andere manier. Ik zat met mijn vrouw op de bank en het eerste waar we aan dachten was zijn zoon."

Olij en zijn vrouw kwamen dan ook gelijk in actie. "We dachten direct, we gaan iets doen voor zijn zoon en we gaan iets opsturen. Dat hebben we toen ook gedaan, met een klein schrift erbij dat hij en zijn vader een held zijn. Dat is in goede orde ontvangen gelukkig. Dat heeft mijn vrouw toen gedaan, ik ga mezelf daar geen complimenten in geven. Dat heeft zij gedaan. Om hem toch een bepaalde manier van steun mee te geven, want die jongen heeft iets vreselijks meegemaakt."