'Kuyt mag jaar na ontslag bij ADO Den Haag hopen op trainersklus op Cyprus'

'Kuyt mag jaar na ontslag bij ADO Den Haag hopen op trainersklus op Cyprus'

10-12-2023 15:39 Laatste update: 17:29
36

Een avontuur op Cyprus wacht mogelijk op Dirk Kuyt, meldt Voetbal International. Volgens het weekblad is Kuyt in beeld om aan de slag te gaan bij Apollon Limassol. Roy Makaay moet de assistent worden van de voormalig Oranje-international, als hij de overstap maakt.

Kuyt is inmiddels al ruim een jaar clubloos, nadat hij in november 2022 op straat werd gezet door ADO Den Haag. Daar stond Kuyt voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer. Nu dient zich dus mogelijk een nieuwe kans aan voor de Katwijker. Apollon Limassol heeft Servische trainer Vladam Milojevic recent namelijk op straat gezet, nu de club op een teleurstellende zevende plaats staat. Kuyt is dus in beeld om het roer over te nemen.

Makaay zou Kuyt dus kunnen gaan assisteren op Cyprus. De voormalig spits is nu actief als jeugdtrainer bij Bayern München. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat Kuyte en Makaay worden aangesteld door Apollon. Daar zal snel een keuze over gemaakt worden, is de verwachting.

Mocht Kuyt uiteindelijk aan de slag gaan bij Apollon, dan treft hij daar landgenoot Peter Leeuwenburgh en voormalig Eredivisie-spelers Tesfaldet Tekie en Pedro Marques. Ook 59-voudig Frans international Mathieu Valbuena, die inmiddels 39 jaar oud is, is speler van Apollon Limassol.