'Onthutsend slechte' PSV'er wekt verbazing: 'Denk dat Bosz hier ziedend om is'

'Onthutsend slechte' PSV'er wekt verbazing: 'Denk dat Bosz hier ziedend om is'

10-12-2023 21:34 Laatste update: 21:36
53

Marciano Vink is totaal niet te spreken over het optreden van Johan Bakayoko tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren wonnen weliswaar met 2-0 van de Friezen, maar die zege is volgens de ESPN-analist allesbehalve op het conto van de Belgische vleugelaanvaller te schrijven. 

"Omdat je een kwalitatief sterke groep hebt, hield ik er rekening mee dat die spelers elkaar scherp zouden houden. Het lijkt me dat iedereen een klein beetje bang is om zijn plek te verliezen als hij scherp is", begint Vink zijn verhaal bij Dit was het Weekend. "Je probeert scherpte in de groep te houden, maar nu vallen Lang (Noa, red.) en Lozano (Hirving, red.) weg. Je hoopt dan dat PSV zó ver is dat de spelers gretig blijven en dat ze erbovenop blijven zitten."

Daar was volgens Vink niet echt sprake van. "Nu was Bakayoko tegen Heerenveen echt onthutsend slecht. Hoe hij wandelde en totaal geen idee had van wat er gebeurde, het is schrijnend. Bij het drukzetten bleef hij een beetje hangen en hij keek niet eens naar de bal! Hij liet zijn tegenstanders zomaar weglopen."

"Aan de overzijde vond ik Tillman overigens bijna net zo erg, al vond ik Bakayoko nog even iets erger, ze flegmatiek", vervolgt de oud-middenvelder, die tussen 1994 en 1999 bij PSV speelde. "Je moet gewoon hard werken. Het drukzetten leek echt nergens op en ik denk dat Bosz hier ziedend om is."