Verbeek neemt het op voor Lammers: 'Kunt van lelijke eend geen Mercedes maken'

Verbeek neemt het op voor Lammers: 'Kunt van lelijke eend geen Mercedes maken'

11-12-2023 21:15
9

Gertjan Verbeek gaat niet mee in de kritiek die er vanuit de Heracles-aanhang is op hoofdtrainer John Lammers. Fans wachtten na de nederlaag tegen Vitesse (2-0) de bus op en eisten het vertrek van de coach. Verbeek denkt echter niet dat het alleen de trainer is aan te rekenen.

"Je kunt van een lelijke eend geen Mercedes maken", aldus Verbeek tegenover ESPN, op de vraag in hoeverre Lammers debet is aan de resultaten van de club uit Almelo, die momenteel veertiende staat in de Eredivisie. "Ik denk dat het een combinatie is. Ze hebben te weinig kwaliteit. Als je ziet hoeveel goals zij tegen krijgen, heel veel ongelukkige goals ook. Je hoort John dan toch ook vaak zeggen dat er afspraken over zijn gemaakt, dat er een plan is."

"Dan is het schijnbaar zo dat het plan en de duidelijke afspraken tóch niet zijn blijven kleven. Hij heeft wel aangegeven dat hij daar verantwoordelijk voor is", vervolgt Verbeek, die zelf twee periodes actief was als trainer bij Heracles. Tussen 2001 en 2004 stond hij voor de groep, en in het seizoen 2009-2010 keerde hij terug. In het laatste jaar wist hij met de zesde plaats te behalen.