PSV sluit groepsfase in stijl af met knappe remise tegen Arsenal

12-12-2023 20:40
77

PSV heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een gelijkspel tegen Arsenal. De Eindhovenaren speelden grote kansen bij elkaar in het Philips Stadion, maar kunnen uiteindelijk tevreden zijn met het punt: 1-1.

PSV en Arsenal waren al geplaatst voor de achtste finales. Beide trainers grepen het duel dan ook aan om flink wat andere spelers aan het werk te zien. Mikel Arteta voerde zelfs acht wijzigingen door bij The Gunners. Zo gek maakte Bosz het niet, maar ook de Eindhovenaren traden met vijf nieuwe namen aan. Zo kregen Armando Obispo, Mauro Júnior, Patrick van Aanholt, Malik Tillman en Ricardo Pepi een basisplaats.

Gesteund door de fans zocht PSV meteen de aanval en dat leverde al snel de eerste kansen op. Na een fraaie aanval kregen Van Aanholt en Pepi de bal echter niet in het doel. Het zou een voorbode zijn voor de eerste helft, waarin de thuisploeg enorme kansen afdwong, maar daar niet zorgvuldig mee omsprong. Zo kopte Yorbe Vertessen op de buitenkant van de paal, schoot Johan Bakayoko net naast en had Pepi net te veel tijd nodig.

Kort voor rust kreeg PSV de rekening gepresenteerd. Na een vlotte aanval schoot Eddie Nketiah binnen. De bal ging door de benen van André Ramalho en Walter Benítez kwam er niet meer bij 0-1. Bakayoko was nog dicht bij de snelle gelijkmaker, maar PSV zocht met een achterstand de kleedkamers op.

In de tweede helft wist PSV zichzelf wél te belonen. Na een mooie pass van de subliem spelende Malik Tillman, legde Pepi klaar voor Vertessen, die de bal via de binnenkant van de paal binnen schoot. Het spel golfde in het vervolg wat op en neer, waarbij Ismael Saibari nog op de paal schoot. Samen met Bakayoko ging hij niet veel later naar de kant. Isaac Babadi, die zijn Champions League-debuut maakte, viel in, net als Sergiño Dest.

Zelf kwam PSV ook nog een keer goed weg. Benítez zat mis bij een vrije trap en Jakub Kiwior kopte raak. Door de treffer van de Pool ging echter een streep doordat ploeggenoot Gabriel naast hem in buitenspelpositie stond. In de slotfase schoot invaller Til nog een keer voorlangs en mocht ook Fredrik Oppegard nog minuten maken. Beide teams kunnen waarschijnlijk wel leven met de remise. Ze gaan volgende week maandag de koker in voor de loting van de achtste finales.