Blind noemt hoogtepunt 2023 'bijzonder gevoel': 'Ergens was ik toch altijd bang'

Blind noemt hoogtepunt 2023 'bijzonder gevoel': 'Ergens was ik toch altijd bang'

14-12-2023 09:48
53

Daley Blind blikt terug op zijn sportieve hoogtepunt van 2023. De 33-jarige verdediger van Girona FC noemt zijn honderdste interland voor het Nederlands elftal als zijn favoriete moment van dit kalenderjaar.

In de podcast Football is Life wordt Blind gevraagd naar zijn hoogtepunt. "Ik zat aan momenten met mijn kinderen te denken. Maar dat zijn zoveel mooie momenten, daar zit niet één specifiek hoogtepunt tussen", zegt de routinier. "Als ik nu terugdenk is mijn hoogtepunt denk ik mijn honderdste interland. Toen ik doorbrak bij Ajax en al die jongens zag vertrekken naar een topclub, was ik in het begin nog geen international. Als ik terugdenk, zag ik mezelf niet als iemand die honderd interlands ging spelen. Daar dacht ik eigenlijk nooit over na."

Op 24 maart tegen Frankrijk kwam Blind bij een 3-0 achterstand binnen de lijnen voor Marten de Roon. Daarmee had hij zijn mijlpaal te pakken. "Wat het naar mezelf toe bewijst? Dat ik sinds het moment dat ik erbij kwam, altijd heb gezegd dat er ik alles aan zou doen om dat niveau te blijven halen. En als ik eenmaal een plek kreeg, probeerde ik die niet meer af te staan. Ik heb me ook zelden afgemeld voor wedstrijden of trainingskampen, omdat ik die plek wilde behouden."

"Ergens was ik toch altijd bang dat mijn plek weg zou zijn als iemand het goed zou doen wanneer ik hem een keer weg had gegeven", gaat Blind verder. "Die drang naar mezelf toe om op het hoogste niveau te blijven presteren en die plek te behouden, heeft mij heel veel drive gegeven in mijn carrière." Blind ging er nooit van uit de honderd interlands te halen. "Maar op een gegeven moment ga je een beetje rekenen; stel dit en als ik dit nog kan vasthouden… dan zou het toch wat zijn als ik die honderd interlands haal. Dan komt het uiteindelijk zover en ben je er tien jaar lang elke interlandperiode bij geweest. Dat geeft wel een heel bijzonder gevoel."