El Ahmadi doet bijzondere aanbeveling: 'Je moet Vertessen huren van PSV'

El Ahmadi doet bijzondere aanbeveling: 'Je moet Vertessen huren van PSV'

14-12-2023 12:14 Laatste update: 17:21
130

Feyenoord doet er goed aan om versterking op de flanken te zoeken, menen de analisten van Voetbalpraat. Luka Ivanusec en Paixao brengen, volgens tafelgasten Kees Kwakman en Karim El Ahmadi, op dit moment te weinig.

"Bij een paar aanvallen was hij wel betrokken. Bij die afgekeurde goal was het een schitterende pas van hem, net als dat balletje op Geertruida. Dus je ziet echt wel dat hij kwaliteit heeft", begint Kwakman de discussie over Ivanusec op ESPN. El Ahmadi haakt in. "Zo'n Ivanusec moet nu heel veel meters maken. Als je dan vermoeid bent en je hebt die intensiteit niet, dan ben je ook in balbezit zwakker. Ik vind dat ze bij Feyenoord een betere linksbuiten nodig hebben."

Dus, 'shoppen in de winter?', vraagt Jan Joost van Gangelen. "Paixao heeft het vorig seizoen goed gedaan, maar ik vind het nu aan de buitenkanten te weinig", antwoordt El Ahmadi. "Bovendien missen ze straks Minteh. Én Alireza (Jahanbakhsh, red.), die is er ook nog", merkt Kwakman op. "Die zijn ze kwijt en ik proef aan de laatste interviews van Arne Slot dat hij aan de buitenkant graag iemand erbij wil." De analist zet echter zijn vraagtekens bij de financiële slagkracht van de Rotterdammers. "Ik weet niet of ze net als PSV vijftien miljoen euro voor een speler als Noa Lang kunnen en willen betalen."

"Ze zullen ook moeten nadenken wat ze met Dilrosun en Sauer willen", vervolgt Kwakman. "Misschien moeten ze iemand gaan verhuren, want als je met zes buitenspelers loopt, dan ga je ook telkens wisselen natuurlijk." El Ahmadi doet een opvallende suggestie: "Of je moet Vertessen huren, als straks iedereen weer fit is bij PSV." Van Gangelen zet daar zijn vraagtekens bij. "Ik denk dat Bosz voordat hij definitief weet dat hij kampioen is, Vertessen niet gaat verhuren."