Lof voor 'slimme zet' Ajax: 'Van Gaal zei: als ze dit bij hem neerleggen...'

Lof voor 'slimme zet' Ajax: 'Van Gaal zei: als ze dit bij hem neerleggen...'

14-12-2023 14:40 Laatste update: 18:39
7

Ajax doet er goed aan om Marijn Beuker niet direct te bombarderen tot 'transferman', stelt Toon Gerbrands. Gerbrands, die bij AZ samenwerkte met de nieuwe Director of Football van de Amsterdamse club, vertelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, wat de kwaliteiten van Beuker zijn.

Beuker is sinds 1 december in dienst bij Ajax. Hij kwam over van het Schotse Queen's Park, waar hij sportief directeur was. Tussen 2007 en 2014 werkten Beuker en Gerbrands samen bij AZ. Eerstgenoemde zei ooit in een interview dat hij veel te danken heeft aan Louis van Gaal en Gerbrands. "Gezien zijn karakter is het een slimme zet van Ajax", vertelt Gerbrands.

Wedden

Meer odds

"Hij gaat expertises inbrengen. Hij gaat de voetballijnen en de scouting in de gaten houden." Met directe transferzaken houdt Beuker zich aanvankelijk nog niet bezig. Volgens Gerbrands een goede zet. "Dan kom je gelijk in de overtreffende trap qua aandacht en ervaring. Die expertise heeft hij nog niet. Dat hij dat (de transferman, red.) niet is geworden, begrijp ik heel goed."

Met een transferman naast Beuker kan het technisch hart van Ajax uitstekend renderen, stelt Gerbrands. "Ja, absoluut. Ik denk dat Ajax bewust gekeken heeft naar: wie is hij en wat kan hij in de organisatie doen? Van Gaal (adviseur van de raad van commissarissen, red.) heeft gezegd: Als ze dit onderdeel bij hem neerleggen en hem uit de luwte houden bij het doen van transfers of het aanstellen van nieuwe coaches, dan denk ik dat het kan."

Bekijk hieronder de hele uitzending met Toon Gerbrands!